• SCO JO11- 1 heeft goede start in de beker.

  SCO JO11-1 is het seizoen 2018-2019 goed begonnen. Met het inpassen van 3 nieuwe spelers is de groep van 11 spelers op de eerste 6 trainingen hard aan het werk gezet om er conditioneel en voetballend een hechte groep van te maken.
  Dankzij de KNVB moeten de jongens een hoop nieuwe regels leren en dat moest in een korte periode want de 1e wedstrijd stond al snel voor de deur.
  Zaterdag 1 september stond de 1e bekerwedstrijd op het programma en dat was meteen een vroege uitwedstrijd bij VV Rijen. Om 08.30 uur was de aftrap op sportpark “De 5 Eiken”. Na eerst 1 minuut stilte gehouden te hebben ivm het trieste overlijden van een jeugdspeler van de thuisvereniging werd de wedstrijd in gang gezet door een uitstekend fluitend jeugdige scheidrechter die zich goed had ingelezen in de nieuwe regels.
  Met doelpunten van Lars Baaij, Tycho, Maurits, Jochem, Sem Kieboom, Sven en Mick werd de wedstrijd in een redelijk makkelijke 0-14 afgesloten en kon Romijn zijn debuut in de goal door de 0 te houden succesvol noemen. Al met al een uitstekend begin en een hoop goede spelmomenten gezien met mooie combinaties.
  Zaterdag 8 september stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen VV Altena uit Nieuwendijk. Ze hadden hun 1e wedstrijd verloren en waren uiteraard op zoek naar de 3 punten op sportpark De Elskens. Trainers Lion en Ronald waren al vroeg op het veld bezig om volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB een smaller veld uit te zetten en de goals uit te klappen. Het zonnetje scheen en de jongens hadden er zin in. Na de warming-up werd de nieuwe teamfoto geschoten door topfotograaf Kees Vissers.
  Met Maurits, vandaag wederom een debutant in de goal, en dus Romijn terug in de basis op de rechterflank. Na 15 minuten een korte drinkpauze zoals de regels voorschrijven en een stand van 2-0 in het voordeel van de thuisploeg door doelpunten van Lars Baaij en Sven. Er werd nog even op gehamerd beter op de spelmomenten te letten waar de tegenstander de bal vrij kon inlopen.
  Nog voor rust werd de stand op 5-0 gezet door Mick, Lars Baaij en Wouter waardoor die beker ranja van Ad daardoor nog lekkerder smaakte uiteraard. In de rust werd besproken om vooral zo door te blijven spelen en ook zouden spelers op meerdere posities gepositioneerd worden om te kijken wie waar het beste tot zijn recht komt.
  Met nog 10 goals van Lars vd Avoird, Tycho, Sven, Jochem en een hattrick van Lars Baaij na rust werd het wederom een hoge uitslag en is er door 7 verschillende spelers gescoord en heel belangrijk weer de 0 gehouden door een debuterende keeper.
  Met een doelsaldo van 29 voor en 0 tegen mogen we wel spreken van een geslaagde start in de beker.
  Al leert de les van vorig jaar dat je zal moeten blijven werken om goed te blijven presteren. In de competitie zal de tegenstand wel wat hoger zijn maar deze punten pakken ze ons niet meer af.
  Op naar de laatste bekerwedstrijd die gespeeld wordt op woensdagavond 19 September om 18:30 uur op Sportpark De Elskens tegen de buren van VV Neerlandia ’31 uit Dorst. Hopelijk staan er ook deze wedstrijd weer veel supporters langs de lijn om alle kinderen uit de JO11-1 aan te moedigen!