• Verbouwingsupdate

  SCO balt verder aan de toekomst. In deze coronaperiode steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen om ons complex weer toekomstbestendig te maken. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing. Alle grote en kleine successen worden hier gedeeld. Wil je zelf ook meehelpen, meld je dan aan bij Corné of Robert.

 • SCO kan de pot op

  Vandaag zijn de toiletpotten geplaatst in de nieuwe toiletgroep. Ook de nieuwe wastafels zijn gehangen. De urinoirs op de herentoilet en alle wastafels worden middels sensoren bediend. De nieuwe toiletgroep bestaat uit een mindervalidentoilet, twee damestoiletten met eigen wastafel, een herentoilet en vier urinoirs. 

 • Oude koppen op nieuwe deuren

  Vorig jaar zijn de kleedkamers van SCO bestickerd met bekende voetballers. Na de verbouwing zullen ook de andere deuren voorzien zijn van een mooie all over beplakking. Met hulp van Tulp Belettering krijgen tien deuren een nieuwe look. Hierboven kunnen jullie alvast een paar voorbeelden zien. Sommige spelers hebben ook nog eens een toepasselijke naam. Zo krijgen de twee deuren die toegang bieden tot de keuken een sticker van een Nederlands Elftal-speler die bekend stond om zijn vliegende kopbal. Onze keuken krijgt stickers met Bep Bakhuys.

 • SCO aan z'n plafond

  Nu alle elektra en ook alle overige leidingen zijn geïnstalleerd, was het tijd om in de gangen, achter de bar, in de commissiekamer en in de keuken een nieuw plafond te hangen. Met overal hetzelfde witte plafond ogen de verschillende ruimtes veel uitnodigender dan voorheen.  

 • De pannen erop

  Spreekwoordelijk dan. Want het zijn dakplaten, glimmend zwart, die het dak van de kantine bedekken. Na twee droge dagen en nachten was het vrijdag eindelijk zover. Het dak ging weer dicht. In een dag was de kantine weer waterdicht. Een knap stukje vakwerk van onze huisaannemer Paul de Laat.

 • Het dak gaat eraf

  Al sinds de bouw van de kantine, ver in de vorige eeuw, lag het vorige dak erop. Met een dakbedekking van asbesthoudende platen. Dat kon natuurlijk niet meer. Vandaar dat deze platen nu verwijderd zijn en via een asbestverwerker afgevoerd. Het is even twee dagen duimen dat er geen regen komt.

 • Toedeloe oude toiletten

  Een van de grootste frustraties bij SCO is bijna opgelost. De geur van de oude toiletten vermengde zich regelmatig met de etensgeuren in de gang. Dat probleem hebben we niet meer nu de toiletten zijn verplaatst naar wat ooit kleedkamer 1 was. Er komt een minder validentoilet, twee damestoiletten, een herentoilet en vier urinoirs.

  Het moderne sanitair wordt aangestuurd door sensoren zodat er altijd wordt gespoeld. Ook de kranen van de verschillende wastafels worden gaan automatisch aan en uit. Schoon en hygiënisch.

 • Alle ruimte voor Andy

  In de oude commissiekamer was het voorheen altijd passen en meten met de ruimte. Zeker als er meerdere verenigingen tegelijk langs kwamen. Door het verhuizen van de toiletgroep is de commissiekamer bijna twee keer zo groot. Zo kan wedstrijdsecretaris Andy Maton al haar gaste ontvangen.

 • Zolderopruiming

  Boven de keuken en commissiekamer loopt een zolder. Daar lag een enorme chaos aan spullen, bedrading en vuil. Ook de zolder is aangepakt en opgeruimd. Tevens is de onhygiënische opgang in de keuken verplaatst naar de commissiekamer.

 • 1 meter extra bier

  Voorheen kon het personeel via de bar naar hun plek achter de bar of naar de keuken. Dat kan niet meer. De ingang is verplaatst naar de hal. De doorgang in de bar is dichtgemaakt zodat er nu een meter extra bar is bijgekomen en dus een meter extra bier (of fris).

 • Vol energie

  De elektra bij SCO was een puinhoop. Inmiddels zijn vele kilometers loze of defecte elektrakabel verwijderd en is zoveel mogelijk opnieuw getrokken en op een juiste en vooral veilige manier door Arold van den Noort weer geïnstalleerd. 

 • Delletje achter glas

  In de muur tussen de keuken en de gang is een opening gecreëerd. In die opening is een vitrine met koeling geplaatst. Achter het glas ligt voortaan een uitstalling van allerlei snacks. Keuzestress door de overvloed aan lekkernijen van balletje gehakt tot het traditionele delletje.

 • Grote wasjes, kleine wasjes

  Tegenover het ballenhok zit nog een ruimte die bij veel leden van SCO niet bekend is. Dat is het was- en kledinghok. Het is het domein van Marianne Baghus. Daar staan de wasmachines om alle hesjes en de wedstrijdshirts te wassen, de kasten met reservetenues, een vouwtafel en nog tal van andere spullen die nodig zijn om een vereniging als SCO draaiend te houden. Ook deze ruimte is onderhanden genomen. Voortaan heeft Marianne weer alle ruimte in het opgeruimde, schone hok. 

 • Deur is er vandeur

  Niemand die nog kan zien dat hier de ingang van kleedkamer 1 zat. Omdat in die kleedkamer de nieuwe toiletten komen, is ook de ingang verplaatst naar de hal. De muur is dichtgezet en de eerste laag verf zit er inmiddels op.

 • Koele keuken

  De keuken van SCO is vernieuwd en vergroot. In de gang van de kleedkamers staan inmiddels een koeltafel en spoelmeubel klaar om naar binnen gebracht te worden. Wim Rolvink heeft wekenlang het internet afgespeurd naar de beste koopjes voor de apparatuur.

 • Geen lauw bier

  Achter de keuken is een koelcel geplaatst (dank aan de Zilvermeeuw). Hierin kan voortaan alle drank koud worden gezet. Vanuit het hok loopt ondergronds een leiding naar de bar zodat we in de toekomst altijd zijn verzekerd van een koud biertje.